Skip to Content

Одеса

Българите в Одеса изпращат баба Марта

Одеса, Украйна: На 31 март 2018 г.

Българите в Украйна честват 170 години от рождението на Христо Ботев

На 6 януари 2018 г. по инициатива на Всеукраинската обществена организация «Конгрес на българите в Украйна» ще се проведе церемония на полагане на цветя пред паметника на Христо Ботев по повод 170-та годишнина от рождението му.

В Одеса започва осми сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна

На 24ноември 2017г. започва осми сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна.  Тази година в Бесарабската лига КВН ще участват пет български отбора от Украйна.  Всички те ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки. 

Добави още снимки: 

Финал на Бесарабската лига КВН в Одеса

Одеса, Украйна: На 10 юни 2017 г. от 19:00 ч. в Двореца на културата „Политех“ ще се проведе финала на седмисезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Младежите ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки, които показват социалните проблеми и човеките пороци през призмата хумора и шегите. Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса.

Българите в Одеса организират състезание по хумор

На 31 март 2017 г. от 19:00 ч. в Двореца на културата „Политех“ ще се проведе полуфинала на седмисезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Младежите ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки, които показват социалните проблеми и човеките пороци през призмата хумора и шегите. Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр.

Шести сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна

На 4 март 2016 г. от 19:00 в Двореца на културата „Политех“ ще се проведе полуфинала на шести сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна.

Българите от Одеса отбелязват 168 години от рождението на Ботев

На 6 януари 2016 година Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ ще проведе преклонение с полагане на цветя пред паметника на Христо Ботев в Прохоровски сквер гр. Одеса. Така българската общност в Украйна ще отбележи 168 годишнината от рождението на гениалния поет, непоколебимия борец за свободата на България. Учениците от Българския културно-просветен център „Аз Буки Веди“ ще рецитират стихове на Христо Ботев.

Започва Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна.

На 19ноември 2015г. започва шести сезон на Бесарабската лигаКВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна.  Тази година в Бесарабската лига КВН ще участват шест български отбора от Украйна и Молдова.  Всички те ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки.  БългарскиятКВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр.

Ден на Ботев честват в Одеса

На 2 юни 1876 година на връх Вола в местността Милин Камък в борба за свобода и независимост на българския народ на 28-годишна възраст загива националният герой на България, революционер и поет Христо Ботев.

Разпространи съдържание


Партньори