Skip to Content

Театър

НАТФИЗ връчват Doctor honoris causa на професор Хайнер Гьобелс

Хайнер Гьобелс, немски композитор, режисьор, куратор и лектор по Театрознание.

Роден е 1952 г., завършва Социология (1975) и Музика (1979). Като композитор създава композиции за ансамблии оркестри („Surrogate Cities“) и си сътрудничи с някои от най-добрите ансамбли и оркестри,сред които„Ensemble Modern“, „London Sinfonietta“, „Orchestra in the Age of Enlightenment“, „Berlin Philharmonics“.

За 28-ми път Фондация „Академия Аскеер” ще връчи своите национални награди

На 24 май – Денят на най-светлия ни празник: празникът на българската духовност, просвета и култура и на славянската писменост, в Театър „Българска армия” за 28-ми път Фондация „Академия Аскеер” ще връчи своите национални награди за постижения в театралното изкуство през изтеклия сезон.

Стартира 14-тото издание на традиционния студентски маратон в НАТФИЗ

На 28-ти и 29-ти април 2018 г.

Международен ден на театъра в НАТФИЗ

70 ГОДИНИ НАТФИЗ

Театър ВЕСЕЛ в Нощ на театрите

          „Нощ на театрите” е част от платформата „Европейска нощ на театъра” и вече 4 години кани всички театрални почитатели да станат част от мащабен културен форум със завладяващи съдържания и арт събития.

"Нощ на театрите" в Народния през вратите на "Синята птица"

Всеки закупен билет за спектаклите на 4 и 5 ноември дава отстъпка

за представления през ноември

 

Приказните сини врати от спектакъла „Синята птица” ще преведат зрителите в магията на Народния театър в двойната тазгодишна Нощ на театрите. На 4 и 5 ноември, когато ще се проведе петото издание на театралния маратон, първата ни сцена ще посрещне своите приятели с много изненади, четири хитови спектакъла и общо 10 часа фен обиколки в тайните на историята и сцените на театъра.

Разпространи съдържание


Партньори