Skip to Content

Литературни срещи

Здравка Евтимова – разказвач на март в Столична библиотека

Една от най-превежданите български писателки и любимка на читателите на библиотеката ще продължи през март новата поредица „Разказвач на месеца“. На 20 март (вторник), от 18:30 ч., в Литературния клуб тя ще чете от творбите си и ще разговаря със своите почитатели, а за нея ще говори проф. Амелия Личева. Книгите на Здравка Евтимова ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в Направление „Обслужване на читатели” през целия месец. Заповядайте!

Петър Чухов чете полулюбовни стихотворения

В резултат на повече от четири десетилетия (полу)любовен опит Петър Чухов успява да събере две-три шепи полулюбовни стихотворения. Те са разпръснати из всичките му 11 издадени досега стихосбирки, а някои от тях все още не са намерили мястото си в книга.

На 19 март от 19:30 ч. в „Бар Дак 2”, пл. „Славейков” № 11 той ще ги представи пред уважаемата публика с помощта на Иван С. Вълев, който ще осигури музикалния контекст и ще добави нюанси от своята поетична палитра.

„Тимур и неговите командоси“, сборник с разкази и фейлетони от Вилислав Георгиев

На 16 март излиза от печат сборникът с разкази и фейлетони „Тимур и неговите командоси” от Вилислав Георгиев. Художник на корицата: Христо Комарницки. Математикът Седрик Вилани среща писателя Жером Ферари

Каним ви да присъствате на една изключителна среща на науката и литературата: диалог между прочутия френски математик Седрик Вилани и носителя на награда "Гонкур" Жером Ферари! Тя ще се състои на 16 март, петък, от 18:00 ч. в зала "Славейков" на Френския културен институт. С превод на български език.

Премиера на "България в потури, но с цилиндар" - книга 2

След големия успех на „България в потури, но с цилиндър“, Петя Александрова ни предлага още 50 нашенски истории от едно време.

Екатерина Йосифова – поет на февруари в Столична библиотека

На 28 февруари (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката ще бъде представена една от най-деликатните и фини дами в съвременната българска поезия. За нея ще говори Божана Апостолова, издател и поет, а в представянето ще се включи и Иван Цанев, който е не само колега по перо на Катя, но и един от нейните най-близки приятели през годините.

Входът е свободен, а книгите на Екатерина Йосифова ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в Направление „Обслужване на читатели” през целия месец февруари.

Премиера на "Миг като вечност" от Георги Константинов

НАЦИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА

„Св. св. Кирил и Методий“

Клуб „Писмена“ и

ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ХЕРМЕС“

Имат удоволствието да Ви поканят на

ПРЕМИЕРА НА „МИГ КАТО ВЕЧНОСТ“ ОТ ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ

Николай Волев представя книгата си „Девствената проститутка”

АДdicted to Blues – Петър Чухов и Цвъри -литературно четене

Поезията на Петър Чухов и китарата на Светослав Колев-Цвъри, познат от групата „Подуене блус бенд“ и дует „Ша-Ша“, ще се срещнат в Delta Blues Bar на 26 февруари (понеделник)в 19 ч. Блус рифове, кратки и по-дълги стихотворения, обединени от типичната за блуса атмосфера на липсата.

Какво ще произлезе от това – предстои да се види и чуе.

Събитието е част от поредицата поетични понеделници в Делта, организатор на която е поетът Роберт Леви.

Вивиан Уестуд – толкова дива, толкова непокорна

На 15 февруари ще ви предизвикаме с щуро и нестандартно литературно парти в чест на голямата Вивиан Уестуд!

Разпространи съдържание

Партньори