Skip to Content

Литературни срещи

„Профанна теология“ – поетическо четене на Петър Чухов

Петър Чухов е автор, който е израсъл в силно религиозна семейна атмосфера, въпреки ограниченията на социалистическата реалност (или, казано по друг начин, на реалния социализъм). Тази настойчивост на възпитанието създава устойчивост на определени образи и представи, но и своеобразна диалогична нагласа към тях.

Първа българска книга за Херман Хесе

Книгата „Херман Хесе - по пътя към божественото единство“ от Калоян Блажев (1975 - 2015) ще бъде представена на 15 юни, петък, в русенската библиотека „Любен Каравелов“. Водещ на събитието ще бъде Огнян Стамболиев, критик и преводач. Гости ще бъдат редакторът на книгата Красимира Василева – дългогодишен журналист и преводач, и д-р Елица Дубарова, германист – сестра на поетесата Петя Дубарова.

Връчват наградите от Националния конкурс за поезия „В полите на Витоша”

През 2018 г. дирекция „Култура” на Столична община проведе дванадесетото издание на Националния конкурс за поезия „В полите на Витоша”. Конкурсът е анонимен и на свободна тема. Право на участие имат автори на възраст над 18 години. 

Панорама гостува в "Издателски вечери" на Столична библиотека

Издателството, съхранило и развиващо традициите на легендарното списание "Панорама", променило читателските навици през 80-те години на миналия век, гостува в поредицата "Издателски вечери" на Литературния клуб към Столична библиотека на 14 юни (четвъртък) 2018 г.от 18:30 ч.

Премиера на новия роман на Недялко Славов - „Пиафè“

Новият роман на Недялко Славов – „Пиафè“ е книга за трагизма на любовта в нашия все по-абсурден свят. В неговото мото: „Това сме ние – цялото човечество, решено с първата му формула – жена и мъж, които идват – жена и мъж, които си отиват“, е кодът на връзката между двамата герои Крис и Зара. Романът е шоков, шеметен и безмилостен. Авторът на бестселъра „Камбаната“ отново е верен на себе си да разсъждава мащабно и провиденчески над големите теми на съвремието ни.

Премиера на "Седем. Стихотворения (с) биографии" от Мирела Иванова в София

Книгата ще бъде представена от доц. дфн Пламен Дойнов, а стихотворения от „Седем“ ще четат седем от най-обичаните български актриси - Александра Василева, Ана Пападопулу, Вяра Табакова, Илиана Коджабашева, Мила Люцканова, Радина Боршош и София Бобчева.

След години на успешни експерименти и ярки пътувания в различни жанрове Мирела Иванова се завръща в поезията с книгата си „СЕДЕМ. Стихотворения (с) биографии“.

Премиера на най-новия роман на Недялко Славов „Пиафе”

Една книга за трагизма на любовта в нашия все по-абсурден свят. В неговото мото: „Това сме ние – цялото човечество, решено с първата му формула – жена и мъж, които идват – жена и мъж, които си отиват“, е кодът на връзката между двамата герои Крис и Зара. Романът е шоков, шеметен и безмилостен.

Вечер, посветена на Димитър Стоевски

Сборник с християнски есета на Теодора Димова излезе от печат

Нов сборник с есета на изтъкнатата българска писателка Теодора Димова излезе от печат. Изданието „Зове овцете си по име” (ИК „Сиела”) съдържа 81 кратки текста, в които Димова за пореден път демонстрира безграничния си талант и ни напомня защо е едно от най-четените и харесвани лица в съвременната ни литература.

Разпространи съдържание

Партньори