Skip to Content

От страната

„Не се предавай!” с Театър ВЕСЕЛ на Самоводската чаршия

              Театър ВЕСЕЛ (В.Търново) представя в „Нощ на Самоводската чаршия и фестивал на занаятите 2017” на 23 септември от 17,00 часа интерактивния шоу-спектакъл „НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!”. Събитието е вдъхновено от европейската инициатива „Нощ на музеите” и се организира ежегодно от 2011 година от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов” и Община Велико Търново.

Ттрадиционна кураторска изложба 15x5

Днес, в 18.00 часа в галерията на Дружеството на пловдивските художници на ул. „Гладстон“ № 32 се открива традиционната кураторска изложба 15x5.  

Международен арт фест Горски Резонанс

Всяка година галерия Резонанс посвещава по едно събитие на Чинарената гора. Така се получава сливане между природа и изкуство. По този начин галерия Резонанс се стреми да превърне една знакова територия в зона на култура, в едно приобщено културно пространство. Не случайно аз имам градската мечта да преобърнем представата за Чинарената гора като Европейска гора на културата. Тази инициатива на галерия Резонанс кореспондира с обявяването на близкия Пловдив за Европейска столица на културата.

Уникален концерт в Ямбол - най-великите хитове на Дийп Пърпъл с легендарния барабанист на групата Иън Пейс

Уникално музикално събитие предстои в Ямбол на 28 октомври 2017 г. За първи и единствен път на българска сцена ще прозвучат всички най-големи хитове на пионерите на хард-рока „Дийп Пърпъл“. Със специалния проект се е ангажирал лично легендарният барабанист и съосновател на групата Иън Пейс. Изявата му в Ямбол е едно от малкото изключения в програмата на Пейс по време на продължаващото прощално турне на групата "The Long Goodbye".

Хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ в Чепеларе

Обръщаме се към Вас, за да Ви поканим да присъствате на  Хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ в Чепеларе, които ще се проведат на 22,23 и 24 септември тази година, организирани от будни граждани с подкрепата на Община Чепеларе.

Индийска фолклорна трупа с безплатен концерт в Пловдив

 По покана на Индийското посолство в София и с подкрепата на Индийския съвет за културни връзки, гр.

Международен музикален фестивал ТРИМОНТИАДА 2017

Международният Музикален Фестивал ТРИМОНТИАДА'2017

Дни на френската култура в Белозем

Белозем е необикновено живо село с около 4000 жители, на чиято гара спират дори бързите влакове между столицата и морето. През 2005 г. то бе обявено за първо европейско село на белия щъркел, в него са свили гнезда десетки двойки щъркели, а през 2016 г. са се родили 70 бебета - факт, достоен за отбелязване при всеобщото западане на българското село.

Добави още снимки: 
Разпространи съдържание


Партньори