Skip to Content

РИМ Търговище

Изложба „МИСИОНИС – 2017”

В навечерието на Трифон Зарезан - Ден на археолога, Регионален исторически музей - Търговище представя изложбата „Мисионис – 2017”.Тя е посветена на 20години от подновяването на археологическите проучвания на Крумово кале, добило вече популярност с името Мисионис.Изложбата ще бъде открита на 13 февруари /вторник/ от 17:00 часа в Археологическата експозиция на музея.

„…Един миг мечтан цели пет столетия”- изложба по случай 140 години от освобождението на Търговище

На 29 януари 2018 година се отбелязват 140 години от Освобождението на град Търговище. По този повод Регионален исторически музей - Търговище, съвместно с Художествена галерия ,,Никола Маринов” – Търговище, представят изложбата „…ЕДИН МИГ МЕЧТАН ЦЕЛИ ПЕТ СТОЛЕТИЯ”. Тя ще бъде открита на 25 януари /четвъртък/ от 17:00 часа в Славейковото училище.

„Аз съм Гошко Хубавеца или мъжката суетност в миналото”

Регионален исторически музей – Търговище гостува на добричкия музей

Среща на тема възрожденските къщи в РИМ Търговище

Регионален исторически музей – Търговище кани всички на среща в НАРОДНИЯ УНИВЕРСИТЕТ на 20 ноември / четвъртък / от 17.30 часа в Захариевата къща /администрацията на музея/.

Тема : „Възрожденските къщи на ескиджумайските търговци в кв. „Вароша” на гр. Търговище”.

Лектор: Николай Ставрев- уредник в отдел Научен архив и недвижими културни ценности в РИМ – Търговище.

Кралевското златно съкровище ще бъде показано за Празника на българската просвета и култура

Регионален исторически музей – гр. Търговище съобщава, че

на 24 май/петък/ 2013 г. и на 25 май/събота/ 2013 г. за посещение от 9.30 ч. – 13.30 ч. ще бъдат отворени Археологическата експозиция с Кралевското златно съкровище

и всички изложби в Славейковото училище:

Регионален исторически музей - Търговище "Нощ на музеите и галериите"

18.30 ч. - Славейково училище.
- „ОТ РЕВНОСТ ЗА НАРОДНО ПОСВЕЩЕНИЕ” В чест на 150-годишнината на възрожденското училище „Св.Седмочисленици” известно като Славейковото:
- Откриване на възрожденска класна стая /експозиция - възстановка/.
- Откриване на изложбата „Училищни уреди и апарати”. Гостува Национален музей на образованието – Габрово.

В Търговище представят изложбата „Съкровищата на Могилец”

Регионален исторически музей – гр. Търговище съобщава, че на 16 май 2013 год. /четвъртък/ в Археологическата експозиция на музея от 17.30 часа ще бъде открита изложбата „Съкровищата на Могилец” - дело на археолога Стефан Иванов.

В нея търговищенци и гости на града ще видят за пръв път находките от проучванията направени през 2011 г. на надгробната могила край с.Могилец, обл. Търговище, които се превърнаха в едни от най – големите открития в областта на античната археология в България.

Разпространи съдържание


Партньори