Skip to Content

Софийска опера и балет

„Евгений Онегин“ на Вера Петрова и на софийска сцена

 „Евгений Онегин“ от Чайковски,  като постановка на  Вера Петрова, откри оперния сезон 2017 / 2018 на театър „Верди“ в Триест. Едно тържествено начало и същевременно изключително успешно, а аплодисментите за премиерата са високата оценка, която международната публика даде на българския режисьор.  Светският Триест се събра в официално облекло в театър „Верди“, за да отпразнува премиерата на един луксозен „Евгений Онегин“.

Софийската опера празнува Международния ден на музиката с "Травиата" на Верди

По случай 1 октомври – Международния ден на музиката,Софийската опера предлага на своите верни приятели специален подарък - възможността да гледат спектакъла „Травиата” от Джузепе Верди.

Още за международната премиера на „Набуко”

 Цели шест вечери площадът пред катедралния храм „Св.Александър Невски” ще бъде огласен от неповторимата музика на Верди и от прекрасните и запомнящи се гласове на звездния състав от световноизвестни изпълнители.

Международната премиера на „Набуко" е на 23 юли

Международната премиера на операта „Набуко" от Верди, с режисьор академик Пламен Карталов, е на 23 юли. Следващите премиерни спектакли са на 24, 28, 29, 30 и 31 юли. Цели шест вечери площадът пред катедралния храм „Св.Александър Невски" ще бъде огласен от неповторимата музика на Верди и от прекрасните и запомнящи се гласове на звездния състав от световноизвестни изпълнители.

Добави още снимки: 

Концерт на Елена Стоянова – сопрано, с участието на Димитър Станчев – бас

Родена в Асеновград, Елена Стоянова завършва Средното музикално училище в Пловдив, след което Музикалната академия в София, в класа на доц. Лиляна Жабленска.

Участва в Лятна певческа академия във Ваймар, а в рамките на Лятната академия в Сиена, е активен участник в курса по оперно пеене на проф. Фаварето. Специализира в Студиото за млади оперни певци към миланската Ла Скала при прочутата Джулиета Симионато и Лучано Силвестри.

Отново „Пръстенът на нибелунга” от Рихард Вагнер в Софийската опера

Скъпи приятели на Софийска опера и балет,

Премира на операта "Набуко" на площад "Свети Александър Невски"

Софийската опера и балет е пред премиерата на  операта „Набуко", която ще се състои на 23 юли, от 21:00 часа, на площад „Св. Александър Невски".

Следващите премиерни представления са на : 24, 28, 29, 30 и 31 юли, от 21 часа.

Разпространи съдържание


Партньори