Skip to Content

галерия Резонанс

"Осенения и размисли"- младежки проект в галерия "Резонанс"

Галерия Резонанс открива Новата 2018 с изложба по проект „Младежки Резонанс“. Тринадесет млади скулптори от Националната художествена академия главно от ателието на проф. Ангел Станев, ще поставят ново начало в началото на 2018 г. Нови творчески търсения, преплетени с младежки ентусиазъм и висок професионализъм, обединяват младите творци. Галерия Резонанс дава път на младежката креативност и въображение.

Любомир Самарджиев - учителят - изложба в галерия Резонанс

Любомир Самарджиев е дългогодишен живописец и преподавател в Средно специално художествено училище за изящни и монументални изкуства  „Цанко Лавренов“, а впоследствие и негов директор. Творчеството му се вписва по особен начин в многообразието на пловдивската школа с преклонението си към националните духовни ценности и непостижимото чувство за поезия, естетика и хармония. 

100 гледни точки към Пловдив – II етап

Пловдивчани се движат между тези красиви кътчета и сакрални места, с които е богат градът ни, без да ги забелязват, забързани в своето ежедневие. А те са много. Може би 100, или повече. Проектът обхваща 100 обекта от Пловдив, които са впечатлили 100 артиста. 100 автора ще представят в галерийното пространство на Резонанс своите еквиваленти на любимите си и очарователни за тях места от нашия красив град. На картата на Пловдив ще се появят 100 емоционални точки, които представят 100 дестинации.

Галерия Резонанс представя „Резонанс от комшиите“

 

Галерия „Резонанс“, намираща се в историческия град Пловдив, европейска столица на културата за 2019 г., между 12 октомври и 12 ноември 2017 отваря врати за съвременни турски художници.

Живопис, рисунки, акварел на Надежда Кутева в галерия "Резонанс"

Нaдeждa Кyтeвa e хyдoжник c бoгaтa твopчecкa биoгpaфия и e eдин oт нaй-caмoбитнитe бългapcки живoпиcци. Риcyвa нaтюpмopти, пeйзaжи, фигypaлни кoмпoзиции, изcлeдвa бългapcкoтo фoлклopнo нacлeдcтвo и cъздaвa пopeдицa цикли, пpecъздaвaщи бългapcкитe oбичaи и oбpeди. Извежда изкуството си  от фолклора, митологията и иконописта. Картините й ни носят щастието, че живеем в тази земя, газим тази трева, огрени сме от това слънце и тази светлина - пише за нея в. "Стандарт".

Изложба на Димитър Кирчев в галерия "Резонанс"

Димитър Кирчев

Изложба „След 20 години” на Випуск 1995

Бившите съученици ще се срещнат за първи път на творческата сцена след 20 години със свои произведения в различни художествени сфери и разнообразни жанрове. Организатор е Румен Нечев – един от класните ръководители и преподавател по графика и рисуване. Учители на випуска са били известни художници – Стоян Куцев, Румен Нечев, Чавдар Маринов, Иван Краевски, Йордан Калчев, Петко Москов, Маргарита Джарова, Стоян Заваринов, Георги Станков.

Юбилейна изложба на ЗИЯТИН НУРИЕВ - "ОТКЪСИ ОТ 60"

Скулпторът Зиятин Нуриев е роден през 1955 година в с. Мост. През 1982 г.

"Сто начина да кажеш ДА" в галерия Резонанс

Както някога, в древността, орнаментът е изпълнявал не просто декоративна функция, а е имал смисловоопределящо значение, така го използва и днес и Лаура Димитрова – независимо дали става дума за геометричен, флорален, зоо- или антропоморфен орнамент. Ключов за нейните работи е и проблемът за времето, решен обаче по типично постмодерен начин. Времето вече не е линеарно, всичко се случва тук и сега, всичко е възможно именно в този момент. Поради това и съвместяването на архаичната образност със съвременните изобразителни похвати е съвсем естествено.

Разпространи съдържание


Партньори