Skip to Content

20 години ТЕАТЪР ВЕСЕЛ…” ще празнуват във Велико Търново

Дата на събитието: 
Сб, 17/03/2018 - 11:00 - 13:45

           В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 17 мартот 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново предстои юбилеен спектакъл –„Честит Рожден ден! 20 години ТЕАТЪР ВЕСЕЛ…”. Атрактивният спектакъл е акцентът в празничния афиш за всички верни почитатели на търновските кукленици. Сценарият е на Маргарита Маринова, постановката и сценичното оформление – на Веселин Василев, а куклите и маските – на Стефка Кювлиева, Емелияна Тотева и Лидия Къркеланова. Музикалната среда и студийният звукозапис са дело на Петър Атанасчев. В интерактивния спектакъл участват Елка Баланова и Веселин Василев.    

           На сцената ще излязат герои от пиеси, които вече 20 години вълнуват, забавляват, изненадват и очароват малки и големи зрители в Търново, в цяла България и по света. Освен куклени театрални етюди, в шоуто е предвидено и атрактивнотоучастие на вече порасналите деца от публиката. На сцената ще се изявят майките и татковците…  Празничният спектакъл е със свободен вход за всички любители на кукленото театрално изкуство.

          През своята 20 годишна история ТЕАТЪР ВЕСЕЛ е участвал в над 50 фестивала в България, Испания, Австрия, Чехия, Малайзия, Словения, Румъния, Китай, Сърбия, Полша, Русия, Молдова, Тайланд, Мароко, Армения,Италия, Казахстан. Някои от спектаклите се играят на испански, руски, английски и румънски език. Проекти на театъра са реализирани с подкрепата на Министерство на културата, НФ „Култура”, РРЦК „Фабриката”, Швейцарската културна програма в България и Община Велико Търново.

          От 1998 година до днес в ТЕАТЪР ВЕСЕЛ са изиграни над 6400 представления или средно годишно – по 320 спектакъла. Най-много представления има „Есенен парад” (над 1100), следван от „Не се предавай” (над 800), „Цветна приказка” (над 650), „Пингвинчето Фраки”(600) и „Хитър Петър” (600). Спектакълът, представян на фестивали на три континента и оценен с най-много награди, е „Храбрият оловен войник”. ТЕАТЪР ВЕСЕЛ е удостоен сНаграда на детската публика в Астана (2017), Награда за най-добър спектакъл в Кучинг (2015), също и в Банкок иКишинев (2014), Награда за актьорски дует в Москва(2013), Награда за режисура в Сибиу (2013), Награда на спонсора на фестивала в Омск (2013), както и Награда за актьорски дует в Ямбол (2013) , Награда за разпространение на универсалните културни ценности в европейското пространство в Галац (2010) иСпециалната награда на журито в Шанхай (2010), Награда за атрактивен спектакъл в Букурещ (2009) и Награда за най-добър оригинален спектакъл в   Прага (2007).

          Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 

Добави още снимки: 


Партньори