Skip to Content

Хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ в Чепеларе

Дата на събитието: 
Пт, 22/09/2017 - 10:30 - Нд, 24/09/2017 - 22:30

Обръщаме се към Вас, за да Ви поканим да присъствате на  Хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ в Чепеларе, които ще се проведат на 22,23 и 24 септември тази година, организирани от будни граждани с подкрепата на Община Чепеларе.

         Водени от искреното желание да отдадем почит към делата на Капитан Петко войвода и неговите съмишленици като благодарност за свободата, с която са ни увековечили и са определили съдбата на Родопчани, когато Чепеларе остава в границите на Източна Румелия и по-късно, при Съединението, става част от свободна и независима България.  От години паметникът на Капитан Петко войвода в Чепеларе напомня за славните му дела.

         По време на празника ще имате възможност да разгледате изложба на исторически оръжия от националноосвободителните борби на българския народ и Руско-турската война 1877/78 г., живи картини от дейността на капитан Петко войвода, да се насладите на вечните хайдушки песни, скътали в себе си историята на една борба. Така ще имате възможността да се докоснете до събития от миналото ни, които ни се струват така далечни, но са с огромно историческо значение в паметта на народа.

Надяваме се с нашия урок по родолюбие да събудим интереса Ви към националното ни минало и да запалим искрица патриотизъм в сърцата Ви.Партньори