Skip to Content

Международен християнски фестивал в Белозем

Дата на събитието: 
Пон, 28/08/2017 - 10:00 - Сб, 02/09/2017 - 21:30

Ежегодно  в село Белозем се провежда Международен християнски фестивал Белозем. Това е събитие, на което се събира католическата младеж от цяла България, за да възпее и хвали Бог. Необикновената среща на младите хора е предназначена за участници от 14 до 30 годишна възраст. По традиция в него вземат участие и гости от Италия, Полша и други страни. Тази година началото ще бъде дадено на 28 август и ще продължи до 2-ри септември.

Това ще бъде неговото осемнадесетото  издание, а мотото, на което са се спрели тази година организаторите, е „ Господ е с теб  ” .

По време на фестивала организатори и участници  ще  засегнат всичко онова, което е свързано с живота, в който ни се случват радости и трудности, където се появяват проблеми и предизвикателства. Поканени са  групи от Австрия, Полша, Хърватия, Испания  и Украйна.

Организаторите  предвиждат време за молитва и почивка." Чакат ни песни  и танци, уъркшопи и тематични срещи, нови контакти. Всичко ще бъде вдъхновено от думите на Архангела, който казва на Мария:„Господ е с Теб!“- споделят те.

Много от участниците споделят за неповторима атмосфера и настроение, каквито се създават време на фестивала, защото той е събитие, насърчаващо човешките и християнските ценности, среща с Бог и избор на Исус Христос, който носи истинския живот; дава възможност за среща за младежи от цяла България, нови запознанства, интересни лекции, уъркшопи и концерти.

Очаква се тази година участниците във фестивала да надхвърли 350 човека.Партньори