Skip to Content

„Макбет“ - eдна грандиозна постановка на Държавна опера - Стара Загора

Дата на събитието: 
Пт, 15/11/2013 - 19:00 - 21:00

На 15 ноември от 19 часа заповядайте на „Макбет“ - грандиозната постановка на Държавна опера-Стара Загора, създадена през 2003 г.

Режисьор на класическото произведение е Нина Найденова, сценографията е дело на Борис Стойнов, а художник на близо 170-те костюма, пренасящи ни в ХI-ХII век, е Цветанка Стойнова / подготвила и уникалните одежди за "Дон Карлос“ и за много други постановки на Старозагорската опера/. Хореографията е на Боряна Сечанова. Диригент – Стефан Линев. Той е бил диригент на Симфоничен оркестър - Сливен, 1988; Фулбрайтов стипендиант на Йелския университет в Кънектикът, 1991-1992; главен диригент на Русенската опера от 1993. Диригент на много концерти и международни фестивали, записи със симфонични оркестри.

В „Макбет“ ще видите невероятната Елена Баръмова в ролята на Лейди Макбет, изключителните солисти на Старозагорската опера Иван Кабамитов като Макбет, Александър Марулев като Банко, Милко Михайлов – Макдъф, Ивайло Йовчев – Малкълм, Емилия Джурова – дама, участват още Ромина Славова, Игнат Желев, Любомир Петков, Александър Желев, Валерий Кондрадцев, Станко Танев.

Постановката „Макбет“ на Държавна опера-Стара Загора се радва на активен сценичен живот и голям зрителски интерес. По покана на "Соlumbia artist management" и други импресарски агенции "Макбет" на Старозагорската опера има повече от 50 представяния на сцените в САЩ и Европа - включително и в зали като Фестшпиелхаус Залцбург и престижни театрални сцени в Кан, Страсбург и др. На 22 май 2008 г. Старозагорска опера представи отново „Макбет“ за всички свои почитатели, а през юни месец същата година гостува с тази постановка на сцената на Националната опера и балет.

След откриването на възстановената сграда на Държавна опера-Стара Загора на 5 октомври 2010 година, „Макбет“ се игра отново през месец декември.

Не пропускайте този много зрелищен, със силни таланти спектакъл на Държавна опера-Стара Загора!
 

Добави още снимки: 


Партньори