Skip to Content

Лятна библиотека на открито в Цар Симеоновата градина

Лятната читалня на открито стартира в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Библиотеката в парка - алеята до Детския отдел на Народна библиотека „Иван Вазов”, приюти малките любители на книгите и магията на творчеството за деца за втора поредна година.

Освен от днес, 4 юли, летни читални ще има  още всеки четвъртък през от 10:00 до 12:00 часа. Местният център за работа с доброволци /част от НАРД/ към Детски отдел на РНБ "Иван Вазов" отново е предвидил много игри, забавления и изненади. Идеите са открити от доброволците в книгите, а желанието им е да ги споделят с децата.

Пет издателства се включват в лятната библиотека тази година: "Просвета", "Клевър бук", "Хермес", "Фют" и "Егмонт - България". За втора поредна година децата могат да споделят прочетените си вече книги със свои връстници.

По време на лятната библиотека ще има литературни игри, ще бъдат украсявани замъци на приказките, ще се четат весели истории, ще се фантазира и ще се „трупат точки“ за много награди.

Всичко е съобразено с възрастта и интересите на децата. Родителите ще помагат в подбора, а младите доброволци /НАРД - Местен център за работа с доброволци към Детски отдел на РНБ "Иван Вазов"/ ще са плътно до тях и ще отговарят за доброто настроение на присъстващите.Партньори