Skip to Content

„Далянът“ на Саркис Нерсесян в „Пиронеса“

Дата на събитието: 
Пт, 01/03/2013 - 18:30 - Пт, 22/03/2013 - 20:00

Изложба, озаглавена „Далянът“ ще открие в пловдивската галерия „Пиронеса“ художникът Саркис Нерсесян. Експозицията ще бъде представена на 1 март от 18:30 часа в арт пространството на ул. „Отец Паисий“ 34.

"Далянът" - композицията от обекти, свързани с морето, е метафоричен образ на нашето битие. Някои успяват да преминат през ситните отвори на бента от рибарска мрежа. Останалите, без да знаят, вярвайки че подминават разумно препятствието, се отправят натам, където отиват всички... по различен начин.

Ароматна напитка , парченце локум,търпение пред неизвестното.

Саркис Нерсесян е роден на 13 Януари 1973 година в Пловдив. През 1998 година завършва скулптура във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет. Негови творби са изложени в публичните пространства в Пловдив, Пазарджик, Хисар, Царево, Брацигово, както и в колекции на Съюза на българските художници, Пловдивския Международен панаир и други частни и обществени колекции в България, Гърция и Македония. Саркис става член на Съюза на българските художници и на A.I.E.S.M. В две последователни години през 1999 г. и 2000 г. прави самостоятелни изложби в пловдивската галерия „Ромфея“, а през следващата година в галерия „Бувиел“ под тепетата. През 2003 г. показва свои творби на самостоятелна изложба в резиденцията на американския посланик Джеймс Пардю – София. Негови работи са експонирани и в други регионални и национални изложби. Галерия „Пиронеса“ започва да представя творбите на Саркис Нерсесян от началото на 2012 г.Партньори